‘UFC Fight Night 213’ Bersaing Dengan Perlawanan Tinju Jake Paul Malam Ini
toto

‘UFC Fight Night 213’ Bersaing Dengan Perlawanan Tinju Jake Paul Malam Ini

APEX di Las Vegas akan menjadi tuan rumah 10 teratas kelas bulu Calvin Kattar dan Arnold Allen malam ini dalam salah satu acara utama tahun ini. Dalam acara utama bersama UFC Fight Night 213 , veteran Max Griffin dan Tim Means akan Togel  cuba untuk kembali ke ruang kemenangan selepas memenangi tiga daripada empat pertarungan terakhir mereka.

Kucing Calvin
Pejuang UFC Calvin Kattar menjadi emosi semasa pertarungan awal tahun ini. Dia sudah bersedia untuk menghadapi Arnold Allen dalam UFC Fight Night 213 malam ini di Las Vegas. (Imej: Getty Images)
Secara keseluruhan, akan ada 11 pertarungan MMA, walaupun perlawanan tinju Jake Paul menentang Anderson Silva mungkin mencuri beberapa petir. Pengaruh media sosial yang bertukar menjadi pejuang itu menghadapi salah seorang pejuang UFC paling berpengalaman pernah, Anderson Silva. Dia tidak dapat memasuki oktagon kerana, menurutnya, pemilik UFC Dana White melarangnya.

Malam Pertarungan UFC akan menampilkan Kattar (#5) dan Allen (#6) dalam pertarungan lima pusingan. Salah seorang daripada kedua-duanya boleh bergerak lebih hampir kepada perebutan gelaran divisyen dengan persembahan yang mantap malam ini.

Allen Membuat Debutnya
Allen (18-1 MMA, 9-0 UFC) membuat penampilan pertamanya dalam acara utama UFC ketika dia berdepan Kattar (23-6 MMA, 7-4 UFC). Gembar-gembur acara itu, ditambah pula dengan apa yang dijangka menjadi pertempuran yang kuat, menyebabkan ini menjadi pertarungan lima pusingan dan bukannya tiga pusingan biasa.

Kucing Calvin Arnold Allen
Moneyline -110 -110
Jumlah Pusingan Lebih 4.5 (-140) Bawah 4.5 (+110)
Ihsan DraftKings
Bagi Kattar, pergi lima pusingan dalam oktagon sudah menjadi perkara biasa. Ini Pengeluaran Sydney adalah kali keenam dia bertarung dalam acara utama UFC, menjadikannya seorang veteran yang sudah biasa dengan perhatian.

Itu juga boleh memberi kelebihan kepadanya. Dalam lima pergaduhan tajuk terakhir Kattar, dia pergi jauh dan menunjukkan bahawa dia boleh menerima pukulan. Pergaduhan itu tidak lebih daripada pendahuluan dan pemanasan badan kepada pertempuran utama malam ini.

Bagaimanapun, bagi Allen, ini adalah pertarungan penting yang boleh meletakkannya di landasan untuk melonjak dalam kedudukan. Dia telah memenangi kesemua sembilan pertarungannya di UFC setakat ini, tetapi juga terpaksa mengatasi kesukaran untuk sampai ke tempat dia berada.

Allen telah mengalami kecederaan dan membatalkan perlawanan, dan ini telah menyukarkannya untuk mengembangkan momentum. Dia membuat penampilan pertamanya dalam oktagon tujuh tahun lalu dan, sejak itu, dia hanya bertarung kira-kira satu pertarungan setahun.

Walau bagaimanapun, dia kini semakin pantas. Mac lalu, dia mencatatkan TKO pusingan pertama apabila dia bertarung dengan Dan Hooker di UFC Fight Night 204. Perlawanan hari ini menawarkan peluang yang sempurna untuk menunjukkan kepada dunia pertarungan apa yang dia buat.

Lebih Banyak Pergaduhan Untuk Mengisi Kad
Sebagai tambahan kepada pertarungan Kattar-Allen, acara utama dikongsi oleh pertarungan welterweight antara Means dan Griffin. Means (32-13-1, 1NC) menewaskan Kevin Holland pada Jun lalu, yang pertama selepas tiga kemenangan berturut-turut.

Griffin (18-9-0) telah dalam pelarian akhir-akhir ini, mengambil TKO menentang Ramiz Brahimaj pada November 2020 dan KO menentang Song Kenan pada Mac 2021. Empat bulan kemudian, dia mencatatkan kemenangan ke atas Carlos Condit, tetapi mengambil alih kekalahan menentang Neil Magny pada Mac lalu.

Griffin adalah ketua dalam kemungkinan dan tidak seharusnya mengecewakan. Walau bagaimanapun, Means akan memastikan pertarungan berjalan jauh.

Waldo Cortes-Acosta akan berusaha untuk melanjutkan rekod tanpa kalahnya Toto HK dalam perlawanan heavyweight menentang Jared Vanderaa. Bekas juara LFA itu telah memenangi kesemua tujuh perlawanannya, dan tidak bersedia untuk perlahan.

Cortes-Acosta (7-0-0) masuk ke dalam perlawanan selepas menumbangkan Dan Suzart dalam Siri Contender. Dia mempunyai lima kemenangan dengan KO/TKO, yang akan menjadi masalah bagi Vanderaa 12-9-0. Cortes-Acosta adalah pilihan untuk menang, dan perlawanan itu mungkin akan berakhir dengan cepat.